Markus var lærling hos HSS Transport AS, og er idag ansatt som vår første sjåfør med fagbrev!

Markus var lærling hos HSS Transport AS, og er idag ansatt som vår første sjåfør med fagbrev!

Markus Michalsen Helmundsen er 22 år gammel og lærling hos HSS Transport AS. Det har han vært siden januar 2018. Før han begynte i læra har han gått Transport og logistikk på Etterstad videregående skole sin avdeling på Ullevål i Oslo.

Liker friheten og ansvaret

Biler har alltid vært en del av livet til Markus og han liker alt som går på diesel og bensin. Da han ble med en kompis i lastebilen for halvannet år siden, fikk han smaken på livet som yrkessjåfør og tenkte at dette er en mulighet til å gjøre det han liker i jobben hver dag.

– Jeg likte friheten med det og det at du får din egen bil som du har ansvaret for.

Livet som yrkessjåfør er utfordrende og spennende

– Livet som yrkessjåfør er egentlig sånn som jeg forestilte meg at det skulle være. Ingen dager er like og det er jo litt kult siden du aldri vet hva som skjer. Det er noe nytt hver dag og du blir alltid utfordra på nye ting. Jeg lærer noe nytt hver dag. For eksempel akkurat nå er jeg ute på en jobb. Jeg har fått beskjed om å krane opp fem etasjer og at bilen kan stå fem meter unna. Men nå ser jeg jo at det ikke stemmer og da blir jo jobben helt annerledes.

Det at hverdagen er variert og at det stadig oppstår situasjoner Markus ikke kan forutse, men som han må løse på stedet, er noe av det han liker aller best med jobben som lastebil- og kranbilsjåfør.

Utplassering og læretid hos HSS Transport AS

Da Markus gikk på videregående sørget faglæreren hans for at han fikk mulighet til å være utplassert hos HSS Transport AS fra september 2016 til mai 2017. Utplasseringen var nyttig fordi det var en mulighet til å prøve ut teorien i praksis. Utplasseringen ga mersmak og da den var avsluttet søkte Markus om også å få tilbringe læretiden sin hos HSS Transport AS. Her skal han være til august 2019.

Godt og åpent miljø

– Jeg syns det er helt topp å være lærling hos HSS Transport AS! Alle her er så hyggelige og jeg har blitt tatt imot med åpne armer. Det er et veldig godt miljø her.

Det å kjøre lastebil og kranbil var litt skummelt i starten, men Markus forteller at ting begynner å falle på plass nå som han har vært i arbeid i fem måneder.

– Den største utfordringen jeg har opplevd hos HSS Transport AS var den første gangen jeg kjørte alene. Det var også den dagen jeg fikk førerkortet. Det var en ganske surrealistisk opplevelse. Man blir bare kasta ut i det og det var jo et ganske stort press på å prestere.

På tross av det store presset, klarte Markus seg veldig bra.

– Det gikk veldig bra fordi jeg klarte å beholde roen og ikke la presset sette meg ut av spill. Hvis man stresser er det mye større sjanse for å gjøre feil, og i dette yrket kan feil får store konsekvenser.

Ikke bekymret for fagprøven

På spørsmål om han har lært det han trenger til fagprøven svarer Markus:

– Nei, ikke ennå! Men jeg lærer garantert det jeg trenger i løpet av tiden som lærling hos HSS Transport AS. Her er det så mange utfordringer og jeg lærer noe nytt hver eneste dag. I løpet av tiden min her kommer jeg til å lære alt som har med faget å gjøre, både kjøring og kraning og alt det andre som hører med, så fagprøven er jeg ikke spesielt bekymret for!

Leter du etter noe?

Kontakt oss